Sloten schonen met Trimble 3D GPS

Korven, maaikorven, kleppelen, krozen, sloten of sloten schonen. In elk gebied in Nederland heeft men wel een andere benaming voor het jaarlijks reinigen van de sloten en watergangen. De opdrachtgevers, in veel gevallen waterschappen of gemeentes, zijn steeds meer gebaat bij een goede registratie van de sloten en van de gedane werkzaamheden. Hier zijn al enkele oplossingen voor die toepasbaar zijn op een tablet.

Een klant van SITECH werd ook geconfronteerd met deze vraagstelling door zijn opdrachtgever, die een hogere nauwkeurigheid eiste dan de tablets konden bieden. Om deze gewenste resultaten te behalen hebben we een test met het Trimble GCS900 systeem uitgevoerd, de maaikorf is hierbij ingemeten als bak.

Met het Trimble GCS900 systeem worden de diepte, begin- en eindpunten evenals de insteek en de breeklijnen van de sloten geregistreerd.  Om productieverlies te voorkomen tijdens de werkgangen worden de punten gemeten met een voetschakelaar in de cabine.  De gemeten punten kan men door middel van een vooraf aangemaakte code bibliotheek voorzien van verschillende namen, deze zullen later in het registratieproces automatisch worden verwerkt. De namen worden vervolgens verwerkt in de Trimble Business Center software. Hieruit kan men rapporten genereren met de gemeten punten en afstanden. De afstanden worden dan weer vergeleken met het bestek. Tevens wordt meteen de locatie van de sloten opnieuw vastgelegd waarbij men kan controleren of de aansluitende akkers niet te ver zijn doorgetrokken naar de sloten en watergangen.

 

Sloten maaien

Leave a Reply

Voor meer informatie bel +31 (0) 4 93 - 68 10 00 of