Deere High Speed Dozer met machinebesturing van SITECH

 Onlangs verscheen in het vakblad Bouwmachines een artikel over de Deere High Speed Dozer van een klant van SITECH; Kris Aernouts. De High Speed dozer is een bijzondere verschijning in Nederland.

Voorzien van Trimble machinebesturing

Het is een dozer die zelfs maar weinig voorkomt in Europa en die door Kris zelf geïmporteerd is vanuit Amerika. Eenmaal aangekomen in Nederland heeft hij er direct een machinebesturingssysteem van Trimble op aan laten brengen door SITECH. Dit zorgt ervoor dat de productiviteit, efficiëntie en inzetbaarheid van de machine verhoogd wordt. De machine was gedeeltelijk voorbereid vanaf de fabrikant, dit betekende dat gebruik gemaakt kon worden van de hydrauliek die al standaard op de machine gemonteerd was. Er is gekozen voor de meest uitgebreide besturing in ons leveringsprogramma. Er kan vanuit een platform gewerkt worden op laser- en GPS machinebesturing. Tevens heeft men de machine verder uitgebreid met een geïntegreerde lasermast in het 3D GPS systeem. Deze worden gebruikt als er werkzaamheden op 3DGPS uitgevoerd moeten worden maar er tevens een verhoogde nauwkeurigheid wordt vereist. Komt men op locaties waar op 3D gewerkt moet worden maar het GPS bereik niet beschikbaar is, schakelt men over op 3D totalstation technology.

Inmiddels heeft de dozer van Kris Aernouts al 2000 draaiuren op de klok staan en wordt naar volle tevredenheid door hemzelf en zijn klanten ingezet.

Bekijk het volledige artikel van Bouwmachines hier

krisaernouts2

 

Geef een antwoord

Voor meer informatie bel +31 (0) 4 93 - 68 10 00 of