Of het nu gaat om groot grondverzet, fijn profileren of verdichten, Trimble heeft een 3D controle systeem voor uw machine en toepassing. Maak simpelweg een keuze uit de meest geschikte 3D sensoren – GNSS ontvangers met of zonder lasercorrectie, of maak gebruik van de SPS720, SPS730 of SPS930 universele Total Stations. Nog een voordeel is dat deze verschillende componenten door elkaar gebruikt kunnen worden op al uw machines.

Toepassingen

 • Grondverzet
  Ontwerpinformatie en actuele hoogte indicaties op de display in de cabine, zodat graafwerk veiliger en zonder piketten kan plaatsvinden. Het systeem geeft real-time informatie voor het controleren van te vermijden zones en verzamelt tegelijkertijd as build data terwijl de machine het werk uitvoert. Met deze functies hebben bestuurders meer controle over de veiligheid en weten ze precies waar op de locatie het grondverzet plaatsvindt.
  Typen machine: dozers, graafmachines en scrapers
  Gebruikelijke toepassingen: landwinning, bouw van dammen en reservoirs, nieuwe infrastructuur projecten, stortplaatsen.
 • Egaliseren
  Sneller en preciezer dan ooit het juiste niveau bereiken, zelfs met complexe ontwerpen. De Trimble control box in de cabine geeft duidelijk de positie van elke punt van het blad en vergelijkt die met de ontwerp hoogte, om benodigd uitgraven of ophogen te berekenen. De hoogte data wordt gebruikt om de ventielen van de automatische bladbediening aan te sturen, of wordt met led schermpjes visueel aan de machinist doorgegeven om handmatig de machine naar de gewenste hoogte te sturen.
  Typen machine: dozers, graders, graafmachines en kilvers en levelers
  Gebruikelijke toepassingen: wegen- en spoorwegenbouw, woning- en bedrijven bouwprojecten.
 • Grondverdichten
  Het Trimble CCS900 Compaction Control Systeem helpt u het walsproces nauwkeurig te regelen, waarbij onnodige walsgangen die tot over-verdichting leiden worden voorkomen. Het systeem bereikt de gewenste verdichting sneller en preciezer, met minder nabewerking. Door het in een vroeg stadium opsporen van ongeschikte materialen en verborgen obstakels kunnen die worden uitgegraven en opnieuw geëgaliseerd of verdicht voordat aan de kostbaardere fasen van het bouwproces wordt begonnen. De resultaten van het walsen worden vastgelegd en opgeslagen voor analyse en het produceren van documentatie eindproducten aan het einde van het project.
  Typen machine: grondwalsen
  Gebruikelijke toepassingen: wegen- en spoorwegenbouw, woning- en bedrijven bouwprojecten, parkeerterreinen en sportvelden.
 • Egaliseren en fijn profileren
  Bereik het voltooide niveau met millimeter nauwkeurigheid in minder werkgangen. D
  Top-laagmaterialen kunnen preciezer en in kortere tijd worden aangebracht, waardoor er minder materiaal verloren gaat. Door meer controle over de kosten van de werkzaamheden en productiever te werken heeft de aannemer meer controle over de kosten binnen elke fase van het project.
  Typen machine: dozers, motorgraders levelers en kilvers
  Gebruikelijke toepassingen: wegen- en spoorwegenbouw, aanleg van vliegvelden, beton storten en betonplaten plaatsen, woning- en
  bedrijvenbouwprojecten.

 

Voor meer informatie bel +31 (0) 4 93 - 68 10 00 of