Universele Trimble LOADRITE weegsysteem voor SOLAS wetgeving

Trimble LOADRITE voor SOLAS wetgeving

Sinds 1 juli 2016 is de SOLAS wetgeving van kracht. Dit is een nieuwe, wereldwijde wetgeving die effect heeft op de verantwoordelijkheden van verladers van zeecontainers.

Verladers zijn sinds afgelopen zomer verantwoordelijk voor het verifiëren van het gewicht van de zeecontainer. Het doel van de weegplicht is te voorkomen dat de stabiliteit van zeeschepen in gevaar komt, de stapel containers aan boord te zwaar zijn of de container sjorringen het begeven.

Op basis van de jarenlange kennis en ervaring van het LOADRITE weegsysteem voor o.a. wielladers, heeft Trimble recentelijk een weegsysteem ontwikkeld dat voldoet aan deze SOLAS wetgeving. Belangrijke voorwaarde voor deze wetgeving is een hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de weeggegevens. Het Trimble LOADRITE weegsysteem is Legal For Trade / IJkwaardig en heeft in de praktijk slechts een afwijking van 150 á 200 kg op een gewicht van 45.000 kg.

Het LOADRITE systeem weegt op basis van oliedruk en kan in principe op iedere nieuwe of gebruikte Reachstacker, Top Lifter of heftruck worden gemonteerd. Recentelijk hebben we diverse installaties verzorgd, waaronder een aantal in de Hyster – Nacco fabriek in Nijmegen en in de haven van Rotterdam. SITECH Nederland BV is tevens in staat om het ijkcertificaat van de installatie te verzorgen.

Hyster3

Leave a Reply

Voor meer informatie bel +31 (0) 4 93 - 68 10 00 of