Trimble introduceert nieuwe generatie Grade Control

Trimble® Earthworks voor graafmachines en Trimble Earthworks voor graafmachines.

Trimble Earthworks transformeert machinebesturing met het eerste automatische 3D aftermarket inbouw-bedieningssysteem voor graafmachines en een nieuwe dozer configuratie, waarbij de ontvangers van het blad naar het dak van de cabine verhuizen. Het innovatieve, nieuwe-generatie grade control platform van Trimble biedt moderne en intuïtieve software die draait op een Android besturingssysteem en is volledig nieuw ontwikkeld. Met deze geavanceerde technologie kunnen alle gebruikers sneller en productiever dan ooit werken.
“Trimble is leidend op het gebied van machinebesturing”, vertelt Scott Crozier, directeur Marketing van Trimble Civil Engineering and Construction. “Nu brengt Trimble Earthworks machinebesturing op een nieuw niveau, met een platform waarin machinebesturing technologie opnieuw is uitgevonden. Hierdoor is het gemakkelijker om mee werken en toegankelijker voor veel verschillende aannemers”.

Intuïtieve software

De Trimble Earthworks grade control applicatie is gebouwd voor het Android besturingssysteem en draait op de nieuwe 25,7 centimeter Trimble TD520 touchscreen display. De Earthworks applicatie is ontwikkeld op basis van feedback van machinisten over de hele wereld. Het resultaat is dat de interface geoptimaliseerd is en de productiviteit is hog. Dankzij de kleurrijke grafische elementen, natuurlijke interactie en bediening, plus zelflerende functies, is de software intuïtief en gemakkelijk om mee te leren werken. Elke machinist kan de interface aan zijn of haar persoonlijke voorkeuren en werkwijzen aanpassen. Door de verscheidenheid van configureerbare schermen kan het gewenste perspectief voor een maximale productiviteit worden gekozen.
Daarnaast biedt Earthworks de mogelijkheid databestanden draadloos en automatisch naar en van het kantoor over te brengen, zodat de machinist altijd met het nieuwste ontwerp werkt. Via het Android besturingssysteem kunnen gebruikers andere applicaties downloaden, waardoor de machinist in de cabine over nog meer praktische hulpmiddelen kan beschikken. Om het systeem nog flexibeler te maken, kunnen aannemers Trimble het TD520 display gebruiken of een Android device van een ander merk.

Automatische bediening voor graafmachines

Met Trimble Earthworks kunnen aannemers nu gebruik maken van het eerste automatische 3D aftermarket inbouw-bedieningssysteem voor graafmachines. Graafmachines kunnen ook halfautomatisch werken, waardoor de machinist gemakkelijker geëgaliseerde, vlakke, of hellende oppervlakken kan produceren. Als de graafmachine in automatische bediening werkt, bedient de machinist de stick en Trimble Earthworks de giek en bak om op het juiste niveau te werken, te diep ontgraven voorkomen en de productie te verhogen. Door de bediening van de graafmachine te automatiseren, stelt Trimble Earthworks de machinist in staat een constant niveau te bereiken, met een hoge nauwkeurigheid en in kortere tijd.

Mastloze dozer configuratie

Bij Trimble Earthworks voor dozers worden twee GNSS-ontvangers boven op de cabine geïnstalleerd, zodat er geen masten op het blad en kabels meer nodig zijn. Twee GNSS-ontvangers zijn zeer geschikt voor werk met steile hellingen en complexe ontwerpen met nauwe toleranties. In de nieuwe configuratie zijn de kostbare ontvangers veiliger geplaatst, en bespaart de aannemer tijd, doordat de ontvangers niet elke dag hoeven te worden verwijderd en opnieuw gemonteerd.

Verkrijgbaarheid

Trimble Earthworks voor graafmachines wordt in het tweede kwartaal van 2017 verwacht en is verkrijgbaar via het SITECH dealerkanaal. Trimble Earthworks voor dozers zal in de loop van 2017 verkrijgbaar zijn via het SITECH dealerkanaal. Voor meer informatie, bel 0493-68 10 00.

Geef een antwoord

Voor meer informatie bel +31 (0) 4 93 - 68 10 00 of