Trimble introduceert machinebesturingsysteem voor wielladers

Machinebesturingsysteem voor wielladers

Onlangs introduceerde Trimble versie 12.81 van het GCS900 Grade Control System.

De nieuwe versie breidt de reeks machines die voorzien is van besturingstechnologie nu uit met wielladers, waarmee Trimble opnieuw laat zien dat het wil voorzien in de behoefte van aannemers aan bouwtechnologie voor hun gehele machinepark en alle fasen van een bouwproject.

GCS900 voor wielladers

De Trimble GCS900 v12.81 bevat een nieuwe 3D-configuratie Speciaal voor wielladers, waarmee de reeks machinetypen met speciale software verder wordt uitgebreid. Zowel nieuwe als bestaande gebruikers kunnen hun investering in technologie beter en sneller terugverdienen, door de Trimble machinebesturing componenten op meer machines en in meer toepassingen in te zetten.

De nieuwe configuratie voor wielladers biedt gebruikers de mogelijkheid de productiviteit van zowel fijn als ruw profileerwerk aanzienlijk te verhogen. De bestuurder kan precies bepalen met welke hoeveelheid materiaal wordt geëgaliseerd, de precisie en tijdsduur van fijn profileren verbeteren. Daarnaast zal het risico van te veel uitgraven van het oppervlak bij het aanbrengen of verwijderen van materiaal verminderen. Bij gebruik van een wiellader uitgerust met GCS900 kan de gebruiker ook nog kiezen voor het bijhouden van laadgewichten door het toevoegen van een Trimble LOADRITE® weegsysteem. Daarnaast kan nu ook de wiellader worden geïntegreerd in het VisionLink® Project Monitoring systeem door een abonnement te nemen. Dit zorgt voor een nauwkeurig en compleet beeld van de voortgang van een project.

Hoge productiviteitswinst

Trimble GCS900 versie 12.81 betekent hoge productiviteitswinst voor aannemers die wielladers exploiteren,” aldus Ryan Kunisch, directeur marketing van Trimble Civil Engineering and Construction. “We hebben een stijging van 40% gezien in de productiviteit bij grondverzet en nivelleerwerk, daarnaast zagen we ook een vermindering van 25% in ondergraving bij het gebruik van GCS900.”

Verkrijgbaarheid

Het Trimble GCS900 Grade Control System versie 12.81 zal in het tweede kwartaal van 2016 verkrijgbaar bij SITECH®.

Geef een antwoord

Voor meer informatie bel +31 (0) 4 93 - 68 10 00 of