Trimble introduceert Earthworks voor graafmachines en dozers

Earthworks is het eerste 3D controle systeem voor graafmachines waar later de automaat functie aan kan worden toegevoegd. Daarnaast kunnen bij de dozer configuratie de ontvangers naar het dak verhuizen en hoeven deze niet meer op het blad geplaatst te worden. Trimble Earthworks is nu verkrijgbaar bij SITECH Nederland.

Het innovatieve, nieuwe grade control platform van Trimble biedt moderne en intuïtieve software die draait op een Android besturingssysteem en is volledig nieuw vanaf de basis ontwikkeld. Met deze geavanceerde technologie kunnen alle gebruikers sneller en productiever dan ooit werken, zegt Trimble.

Nu brengt Trimble Earthworks machinebesturing op een nieuw niveau, met een platform waarin machinebesturing technologie opnieuw is uitgevonden. Hierdoor is het gemakkelijker om mee te werken en toegankelijker voor veel verschillende type aannemers.

Intuïtieve software
De Trimble Earthworks grade control applicatie is gebouwd voor het Android besturingssysteem en draait op de nieuwe Trimble TD520 touchscreen display. De Earthworks-applicatie is ontwikkeld op basis van feedback van machinisten uit Nederland. Dankzij de kleurrijke grafische elementen, natuurlijke interactie en bediening, plus zelflerende functies, is de software intuïtief en gemakkelijk om mee te werken, zegt de ontwikkelaar. Elke machinist kan de interface aan zijn of haar persoonlijke voorkeuren en werkwijzen aanpassen. Door de vele aanzichten die de gebruiker kan kiezen en samenstellen is een optimale controle beschikbaar voor elk type toepassing en kan er maximaal gebruik worden gemaakt van de mogelijkheden die het systeem biedt.

Daarnaast biedt Earthworks de mogelijkheid databestanden draadloos en automatisch naar en van het kantoor over te brengen, zodat de machinist altijd beschikt over de laatste informatie en het laatste ontwerp.

Via het Android besturingssysteem kunnen gebruikers andere applicaties downloaden, waardoor de machinist in de cabine over nog meer praktische hulpmiddelen kan beschikken. Om het systeem nog flexibeler te maken, kunnen aannemers het Trimble TD520-display ook voor andere toepassingen gebruiken.

Automatische bediening voor graafmachines
Met Trimble Earthworks kunnen machinisten nu gebruik maken van het eerste halfautomatische 3D systeem voor graafmachines, wat in vele al bestaande graafmachines kan worden ingebouwd. Door deze optie kunnen er met halfautomatische werken snel en nauwkeurig vlakke of hellende oppervlakken worden geproduceerd. Als de graafmachine in automatische bediening werkt, bedient de machinist alleen de lepelsteel en Trimble Earthworks de giek en bak om op het juiste niveau te werken, te diep ontgraven te voorkomen en de productie te verhogen. Door de bediening van de graafmachine te automatiseren, stelt Trimble Earthworks de machinist in staat een constant niveau te bereiken, met een hoge nauwkeurigheid en in kortere tijd.
Met Earthworks kunnen bijna alle typen hydraulische machines automatisch werken.

Mastloze dozerconfiguratie
Bij Trimble Earthworks voor dozers worden twee GNSS-ontvangers boven op de cabine geïnstalleerd, zodat er geen masten op het blad en kabels meer nodig zijn. Twee GNSS-ontvangers zijn zeer geschikt voor werk met steile hellingen en complexe ontwerpen met nauwe toleranties. In de nieuwe configuratie zijn de kostbare ontvangers veiliger geplaatst, en niet langer per se op het beweegbaar blad van de machine.

Earthworks is vanaf nu verkrijgbaar bij SITECH Nederland.

Geef een antwoord

Voor meer informatie bel +31 (0) 4 93 - 68 10 00 of