Test met Trimble DPS900 systeem op een drainagemachine

Voor toepassingen in de boor- en heimarkt beschikt Trimble over het DPS900 systeem om machines, uitgerust met makelaar, te automatiseren om de productie en efficiëntie van deze machines te verhogen.

Trimble DPS900

Het Trimble DPS900 systeem geeft ons een bepaalde vrijheid en flexibiliteit om ook toe te passen op machines waar nog geen goede automatisering oplossing voor bestaat. Dit biedt vaak interessante kansen op de markt.

Testperiode met klant

Gezamenlijk met een klant zitten we nu in een testperiode voor een toepassing op een drainagemachine. Hierbij is de wens van de klant om zowel de richting als de hoogte op indicatie, goed weer te geven. Doel is productieverhoging, uitzetwerkzaamheden te verminderen, registratie van de drains en veiligheid op de werkplek te verhogen. Deze machine is ook uitgerust met een makelaar, moeilijkheid hierbij is dat we exact willen registreren waar de drain begint en dit later in een rapport  genereren. Bijkomende factor is het gedeelde chassis van de machine. Tussen de makelaar en het rupsgedeelte van de machine zit een knikpunt, maar we willen met zowel de makelaar als het chassis gedeelte de gewenste lijn blijven volgen. Daarom is het DPS900 systeem voor deze toepassing uitgerust met maar liefst 4 GPS ontvangers, twee voor de makelaar, twee voor het chassis. Zo wordt in het scherm een gedeelde machine weergegeven, we kunnen het exacte registratiepunt weergeven en met beide machinegedeeltes de lijn correct volgen. De testen zullen komende maanden voort worden gezet, we houden u uiteraard graag op de hoogte!

IMG_1785 IMG_1798

There is 1 response to “Test met Trimble DPS900 systeem op een drainagemachine”

  1. Clement

    Knap werk weer uit het Noorden!!

    Grtn,
    Clement

    reply

Geef een antwoord

Voor meer informatie bel +31 (0) 4 93 - 68 10 00 of