Test Engcon draai- kantelstuk compatible met Trimble GCS900

Gezamenlijk met Gebr. van Hemert te Brakel zijn we een intensieve test periode gestart om het Engcon draai- kantelstuk compatible te maken met het Trimble GCS900 3D GPS systeem op een graafmachine.

De vraag naar deze oplossing kwam voort vanuit het project Consortium Grensmaas in Limburg. Bij de aanleg van een nieuwe haven wordt de bodem afgedicht door klei, maar de kade moet afgedicht worden met folie.

Voor de test wordt een graafmachine ingezet met een bereik van maar liefst 20 meter. Aan deze machine is het Engcon draai- kantelstuk gemonteerd. Een speciale driesprong is vervaardigd waarin de rol met waterdichte folie wordt geplaatst.

Moeilijkheid in dit project is dat de folie zowel vanaf het water als vanaf het land aangebracht moet kunnen worden. Hierbij moet er een registreerbare overlap van de folie behaald worden om de waterdichtheid te garanderen. De graafmachine kan hierdoor niet altijd recht voor het werk worden geplaatst, daarom moet er tijdens de kraanbewegingen een constante rotatie behaald worden.

In het ontwerp zijn speciale lijnen aangebracht waarin de overlap is opgenomen, doordat men de afwijking van de lijn in het scherm kan aflezen is men nu in staat vanuit elke positie het doek met de juiste nauwkeurigheid aan te brengen.

Klik hier voor meer informatie over Trimble GCS900
Engcon, sitech

engcon trimble

Geef een antwoord

Voor meer informatie bel +31 (0) 4 93 - 68 10 00 of