SITECH als eerste gekwalificeerd voor het Pon Duurzaamheidscertificaat

4 juni 2013 – Pon heeft enorm veel kennis in huis als het gaat om duurzaamheidvraagstukken zoals het terugdringen van de uitstoot van CO2. Sinds 29 mei 2013 zijn 5 certificaten uitgegeven voor de CO2 prestatieladder aan Pon Equipment, dealer van Cat en Komptech, het verhuurbedrijf Rental Force en de bedrijven Sitech machinebesturingssystemen en Verachtert uitrustingsstukken. Hiermee sluit Pon als eerste direct aan bij de duurzaamheidsinspanningen van bedrijven actief in de sectoren van GWW, landbouw en recycling en is hiermee koploper binnen de grondverzet en recycling in Nederland.

De Pon bedrijven hebben met het behalen van het certificaat haar CO2 uitstoot in kaart gebracht en is vervolgens een CO2 reductietraject gestart dat aansluit op de ambitie van de Rijksoverheid. Volgens AgentschapNL, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, heeft de Rijksoverheid de ambitie om vanaf 2014 bij 100% van haar inkopen duurzaamheid mee te nemen. Het CO2 managementsysteem van de Pon bedrijven is getoetst door de certificerende instantie DNV en voldoet aan de eisen die Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO) stelt.

Op basis van de footprints is de doelstelling om ten opzichte van de huidige CO2 uitstoot (basisjaar 2012) deze met minimaal 5% te reduceren de komende jaren.

Hiervoor zijn doelstellingen geformuleerd zoals:

  • Reductie energieverbruik gereedschappen en machines in werkplaatsen
  • Duurzaam inkopen
  • Reductiemaatregelen elektra en gas verbruik werkplaatsen en kantoren

Klik hier om de uitgebreide SITECH Co2 rapportage te bekijken.

Geef een antwoord

Voor meer informatie bel +31 (0) 4 93 - 68 10 00 of