PERSBERICHT Trimble: Lancering nieuwe technologieën tijdens Trimble Dimension 2016

Trimble Dimension 2016
11 november 2016
– Trimble (NASDAQ-NMS: TRMB) heeft zijn 8e internationale gebruikersconferentie afgesloten met een geregistreerd aantal bezoekers van meer dan 4.400 uit meer dan 80 landen. Trimble Dimensions heeft plaatsgevonden van 7 t/m 9 november bij The Venetian in Las Vegas en gaf inzicht in hoe informatietechnologie de manier waarop professionals werken kan veranderen.

“Het aantal bezoekers van Trimble Dimensions breekt elk jaar weer het record en ook dit jaar is dat gelukt,” vertelt Bryn Fosburgh, vice-president van Trimble. “Dimensions is echt een technologisch feestje – een unieke conferentie waarbij de nadruk ligt op de manier waarop geavanceerde oplossingen veranderen hoe de wereld werkt. Dimensions heeft zijn reputatie als een van de meest uitgebreide educatieve evenementen meer dan verdiend en is een stimulerende en informatieve ervaring voor elke professional uit de bedrijfstak.”

De Civil Engineering and Construction divisie van Trimble heeft op de vakbeurs een reeks aankondigingen gedaan.

Trimble kondigde een partnership met Engcon aan, waardoor het Trimble GCS900 (Grade Control System) kan worden gebruikt met de tiltrotator graafmachine aanbouwdelen van Engcon. Dit kan voor aannemers besparingen van tijd en brandstof opleveren. Trimble en XCMG Excavator Machinery Business Division (XCMG) hebben verklaard te gaan samenwerken om de machinebesturing oplossingen van Trimble in XCMG graafmachines te integreren. Door de integratie van Trimble machinebesturing kunnen klanten van XCMG gebruik maken van Trimble Connected Site oplossingen zoals 3D bouwmodellen en revisiemetingen.

Trimble meldde ook dat het GCS900 nu verkrijgbaar is met xFill technologie, om Real Time Kinematic (RTK) posities te behouden bij uitval van de correctiestroom. xFill gebruikt de Trimble RTX technologie, via satelliet aangeleverd, om “in te vallen” voor RTK correcties in het geval van tijdelijke uitval van een radio- of Internetverbinding. Dit betekent dat aannemers minder last hebben van onderbrekingen en stilstand van machines.

Op Dimensions introduceerde Trimble ook zijn DPS900 Machine Control System voor dynamische verdichting, dat zorgt voor een grotere veiligheid voor medewerkers, doordat zij niet meer in de directe nabijheid van grote machines hoeven te werken. Het aantal ploffen per positie en de diepte van het gat kunnen met het DPS900-systeem accuraat en automatisch worden bijgehouden en vastgelegd. Hierdoor worden fouten, veroorzaakt door de handmatige rapportage die tot nu toe werd toegepast, voorkomen.

Trimble heeft ook verbeteringen aangebracht in zijn site positioning systemen voor kleine aannemers. In de Trimble SCS900 Site Controller Software zijn twee nieuwe functies geïntroduceerd: EZ Level en BaseAnywhere. EZ Level vervangt de traditionele lasers door GNSS of total stations, waarmee eenvoudig de hoogte kan worden gecontroleerd als er geen ontwerp beschikbaar is. BaseAnywhere biedt aannemers de mogelijkheid hun Trimble SPS585 GNSS Smart antenne overal op de bouwplaats snel op te stellen, zonder dat controle door een landmeter nodig is. Bovendien kunnen er nu correcties naar de SPS585 worden gestreamed m.b.v. BaseAnywhere en Wi-Fi. Er is geen radio nodig, dus kunnen kleinere aannemers werken met een zeer betaalbare oplossing om GNSS-correcties op locatie te ontvangen.

Kleine en middelgrote aannemers kunnen ook profiteren van het feit dat SketchUp bestanden nu naar de Trimble SCS900 kunnen worden geëxporteerd m.b.v. de nieuwe Trimble Site Contractor uitbreiding voor gebruik in site positioning toepassingen. Bovendien kan het Trimble GCS900 nu ook op veel nivelleerwerktuigen voor schrankladers van diverse fabrikanten worden geïnstalleerd.

Over de Civil Engineering and Construction divisie van Trimble

Trimble is een vooraanstaande innovator van productieve oplossingen voor civiele techniek en grote bouwprojecten. De oplossingen van Trimble werken met verschillende technologieën, zoals Global Navigation Satellite System (GNSS), bouwlasers, total stations, draadloze datacommunicatie, het Internet en applicatiesoftware. Als onderdeel van de Connected Site strategie van Trimble maken deze oplossingen een hoog integratieniveau van werkprocessen mogelijk, van de ontwerpfase tot en met het opgeleverde project. Dit resulteert gedurende de gehele bouwcyclus in aanzienlijke verbeteringen in de productiviteit.

Trimble110716-10016

Geef een antwoord

Voor meer informatie bel +31 (0) 4 93 - 68 10 00 of