Nieuwe Software GCS900 versie 12.7 voor Bulldozers en Walsen

Trimble (letters)

PERSBERICHT

Trimble machinebesturing systemen bieden hogere productiviteit en optimale prestaties van dozers en walsen

 

SUNNYVALE, Calif., 16 april 2015—Trimble (NASDAQ:TRMB) introduceerde vandaag een nieuwe versie van het Trimble® GCS900 Grade Control System en het Trimble CCS900 Compaction Control System met verbeterde prestaties voor dozers en communicatie tussen machines voor grond verdichters en asfaltwalsen.

GradeMax Plus techniek

GCS900 versie 12.7 beschikt over GradeMax™ Plus – nieuwe techniek die de totale prestaties van dozers verhoogt doordat de bestuurder sneller, constanter en preciezer kan werken. Het systeem werkt met de Trimble GS420 Inertie Meet Unit (IMU) sensor, die de acceleratiesnelheid en veranderingen in oriëntatie detecteert. Trimble heeft ook de snelheid verhoogd waarmee het GCS900 systeem de ventielen van de dozer aanstuurt, ten behoeve van een meer gelijkmatige en constante bediening en snellere beweging van het dozerblad, zodat bestuurders nog sneller oppervlakken van hoge kwaliteit kunnen produceren. Met GradeMax Plus kan de bestuurder zonder enige beperking een reeks complexe oppervlakken profileren. Bij werken op steile hellingen kan hij bijvoorbeeld het dozerblad draaien, waarbij een constante profileer snelheid gehandhaafd blijft.

“Met deze nieuwste versie van het systeem brengen we machinebesturing op een nieuw niveau,” vertelt Ryan Kunisch, directeur marketing van Trimble Heavy Civil Construction. “De GradeMax Plus techniek maakt het aannemers mogelijk gemiddeld 35 à 40 procent sneller te werken, afhankelijk van het type dozer en het materiaal waarmee wordt gewerkt.”

Draadloze data-uitwisseling

Met CCS900 versie 12.7 introduceren we draadloze data-uitwisseling – communicatie tussen machines – die het mogelijk maakt ontwerp data tussen walsen op dezelfde site in real time uit te wisselen. De machines communiceren via een Wi-Fi netwerk met behulp van het Trimble SNM940 Connected Site® Gateway telematica apparaat.

Door de draadloze data-uitwisseling kan de bestuurder van elke wals het werk dat door andere walsen wordt uitgevoerd in real-time zien, zodat hij weet welke gedeelten al verdicht zijn en welke nog moeten worden gewalst. Bovendien bieden de nieuwe functies voor lagenbeheer de mogelijkheid de lagen waaraan andere bestuurders momenteel werken te bekijken. Doordat deze actuele informatie in de cabine beschikbaar is, kan de bestuurder een meer constante verdichting bereiken, terwijl daarnaast de hoeveelheid over- en onderverdichte delen wordt verminderd. Hierdoor wordt niet alleen de kwaliteit van de oppervlakken verbeterd, maar ook tijd en brandstof bespaard. De ontwerp informatie wordt met het kantoor gesynchroniseerd ten behoeve van voortgangsbewaking, plus documentatie en rapportage van het walswerk met behulp van de Trimble VisionLink® software voor beheer en projectmonitoring.

Verkrijgbaarheid

Het Trimble GCS900 Grade Control System en het CCS900 Compaction Control System versie 12.7 zullen naar verwachting in het tweede kwartaal van 2015 verkrijgbaar zijn via het wereldwijde SITECH® Technology dealernetwerk van Trimble.

Over de divisie Grote civiele bouwprojecten van Trimble

De divisie Grote civiele bouwprojecten van Trimble is een vooraanstaande innovator van productieve oplossingen voor aannemers van grote (wegen)bouwprojecten. De oplossingen van Trimble werken met verschillende technologieën, zoals GPS (Global Positioning System), bouwlasers, total stations, draadloze datacommunicatie, het Internet en applicatiesoftware. Als onderdeel van de Connected Site strategie van Trimble maken deze oplossingen een hoog integratieniveau van werkprocessen mogelijk, van de ontwerpfase tot en met het opgeleverde project. Dit resulteert gedurende de gehele bouwcyclus in aanzienlijke verbeteringen in de productiviteit.

Over Trimble

Trimble past technologie toe om veldwerkers en mobiele werknemers van bedrijven en overheden een aanzienlijk hogere productiviteit te bieden. De oplossingen richten zich met name op toepassingen die positie- of locatiebepaling vereisen, zoals landmeten, bouw, landbouw, vloot- en bedrijfsmiddelenbeheer, openbare veiligheid en kartering. Behalve positioneringtechniek zoals GPS, laser en optica bevatten de oplossingen van Trimble geavanceerde software die specifiek voor de behoeften van de gebruiker ontwikkeld is. Draadloze techniek wordt toegepast om de oplossing bij de gebruiker te brengen en een naadloze koppeling tussen veld en kantoor te creëren. Trimble werd opgericht in 1978 en heeft zijn hoofdkwartier in Sunnyvale, Californië.

BulldozerGCS900

GCS900 versie 12.7 beschikt over GradeMax™ Plus – nieuwe techniek die de totale prestaties van dozers verhoogt doordat de bestuurder sneller, constanter en preciezer kan werken. De GradeMax Plus techniek maakt het aannemers mogelijk gemiddeld 35 à 40 procent sneller te werken, afhankelijk van het type dozer en het materiaal waarmee wordt gewerkt.

 GCS900scherm

Met CCS900 versie 12.7 introduceren we draadloze data-uitwisseling – communicatie tussen machines die bestuurders in staat stelt kartering data tussen walsen op dezelfde site in real time uit te wisselen. Hierdoor wordt niet alleen de kwaliteit van de oppervlakken verbeterd, maar ook tijd en brandstof bespaard.

Geef een antwoord

Voor meer informatie bel +31 (0) 4 93 - 68 10 00 of