Gebruik uw apparatuur optimaal

Marcel van Eijk, Directeur SITECH Nederland:

Op gezette tijden wil ik als verantwoordelijke binnen SITECH Nederland u informeren wat ons maar zeker mij bezighoud. Vanuit mijn achtergrond en werkzaamheden ben ik altijd geïnteresseerd in technologische ontwikkelingen, zowel binnen ons eigen vakgebied als daarbuiten. Zo las ik gisteren een artikel over een wetenschappelijk onderzoek in Zwitserland dat d.m.v. laserlicht waterdruppels kunnen worden gevormd, welke als ze groter worden als regen naar beneden vallen. Kort samengevat zou men in de toekomst wellicht regen kunnen maken met behulp van een laser. Ik verwacht niet dat het hier gaat om hetzelfde type laserlicht als waar wij gebruik van maken. Het is mij namelijk niet opgevallen dat wanneer onze klanten lasers gebruiken bij het egaliseren, dit altijd gepaard gaat met een regenbui.

Informeren van de klant

Door het volgen van ontwikkelingen op internet stuit je vaak op interessante artikelen en doe je op verschillende gebieden kennis op. Dit is met name ook binnen SITECH een zeer actueel onderwerp. Wat kunnen wij doen om onze klanten en gebruikers beter te informeren over ontwikkelingen in de markt en informatie over het gebruik van apparatuur. Dit om zoveel mogelijk rendement en gemak te behalen uit de investeringen die al zijn gedaan. Kennis over het gebruik, en zeker ook bij storingen en omstandigheden waarbij het niet zo vloeiend verloopt als verwacht.
De helpdesk van SITECH is een vangnet om gebruik van te maken bij storingen, maar ik geloof meer in het trainen en begeleiden van (eind)gebruikers om zo kennis in eigen huis te halen. Per slot van rekening is de helpdesk niet altijd bereikbaar en bij overbelasting komen de oplossingen niet à la minuut.

Ik probeer steeds vaker bij relaties de voordelen en soms ook de noodzaak voor het volgen van een training duidelijk te maken. Vaak zijn de gebruikers met dure bedrijfsnoodzakelijke apparatuur aan het werk waar op projecten veel factoren van afhankelijk zijn. Een van onze klanten die het goed ziet zei onlangs “ik laat ook niemand zonder rijbewijs in mijn kostbare auto’s rijden”  dit is een goed voorbeeld.

Een andere zienswijze had een klant die redeneerde  “maar stel ik investeer in een personeelslid en hij vertrekt” dan ben ik de investering kwijt. U kunt ook denken aan; stel ik investeer niet in mijn medewerkers en ze blijven zitten!

Kortom, het seizoen waarbij wat vaker ruimte wordt gemaakt voor het volgen van een cursus staat er weer aan te komen. Informeer eens naar een training welke uw kennis kan verreiken en helpen in uw dagelijkse werkzaamheden. En mocht u zelf nog interessante onderwerpen weten welke u wilt delen of waar u naar op zoek bent horen wij dit ook graag.

Marcel van Eijk

Directeur

Geef een antwoord

Voor meer informatie bel +31 (0) 4 93 - 68 10 00 of