Projectdata opruimen

Tijdens de data voorbereiding kunt u automatisch uw project data opruimen, door objecten die u niet meer nodig hebt te verwijderen, CAD lijnen naar lijnstrings te converteren, lijnen te verbinden, de hoogten van objecten in te stellen, enzovoort. Deze optimalisatie kan worden uitgevoerd op geselecteerde objecten of alle objecten in uw project. Het opruimen is zeer nuttig bij geïmporteerde CAD data.

Voorwaarden:

HASP licentie voor de module “Data Prep”

Uw project data opruimen:

 1. Om een deel van uw data op te ruimen, selecteert u de objecten in een grafische weergave, de Project verkenner, of de Selectie verkenner. U kunt ook een van de beschikbare selectiemethoden uit het Selectie menu gebruiken. Anders wordt het opruimen op alle objecten in uw project uitgevoerd.
 2. Selecteer Project opruimen.
 3. Het dialoogvenster Project opruimen
 4. Om de standaard instellingen te verwijderen, klikt u op de knop Wissen. Om de standaard instellingen te herstellen, klikt u op waarden.
 5. Vink het vakje aan van elke actie die u op uw data wilt uitvoeren. Voor details, zie Opties voor Project opruimen.
  • Als u de optie Nul-lengte en fragment lijnen verwijderen hebt aangevinkt, geeft u de horizontale lengte op van de kortste lijn die u wilt behouden in het vak Lengte tolerantie.
  • Als u de optie Lijntoppen reduceren hebt aangevinkt, geeft u in het vak Offset tolerantie de horizontale afstand in waarmee een node moet afwijken van de tangent van het vorige segment om behouden te blijven.
  • Als u de optie Hoogte buiten bereik op nul zetten hebt aangevinkt, geeft u het bereik waarin u hoogten wilt behouden in de vakken Minimum en Maximum hoogte Hoogten onder het minimum en boven het maximum worden op nul gezet. Als u het hoogtebereik van uw data niet weet, klikt u op de knop Scannen op hoogtebereik. De resultaten verschijnen vervolgens in de minimum en maximum vakken.
  • Bepaal of u alleen geselecteerde objecten of al uw project data wilt opruimen in de groep Te verwerken objecten.
 6. Klik op Toepassen om uw data op te ruimen op basis van de opties die u hebt geselecteerd. De resultaten worden weergegeven in het vak Status.
 7. Klik op Sluiten.

Zie ook deze afbeelding;PDF BC HCE Project opruimen

 

Voor meer informatie bel +31 (0) 4 93 - 68 10 00 of