Impressie Trimble Dimensions

Begin november zijn we met een kleine delegatie vanuit SITECH afgereisd naar Trimble Dimensions in Las Vegas. Dit is een conferentie waarbij Trimble een voorproefje geeft van alle vernieuwingen die er op korte of langere termijn zitten aan te komen. Met meer dan 600 presentatiesessies was er keuze genoeg en veel interessant nieuws te vergaren. Met name de machinebesturing en demo’s kregen onze speciale aandacht en hebben we de vernieuwingen op het gebied van software kunnen bekijken en live kunnen testen.
We zagen vele graafmachine merken met automatische Earthworks systemen. Veelal afkomstig van Trimble, dus nog niet volledig af-fabriek. Verschillende machines uitgerust met de automaat op de meest bekende merken draaikantel bakken. Volautomatisch graven is in opkomst in combinatie met het automatische tilt aansturen van de kantelbak. Ook de integratie van wegen op een graafmachine gecombineerd met diepte controle is een mogelijkheid in de komende software update.

Een toevoeging op Earthworks speciaal voor marine toepassingen met TMS software was zeker interessant en is een uitbreiding waar we zeker bij Nederlandse klanten aansluiting zullen vinden.
Naast bovenstaande vernieuwingen zagen we ook nog oplossingen voor kleinere machines waaronder ook een minigraver systeem. Tevens zullen er nieuwe GPS ontvangers en software verschijnen en zullen de DPS Drilling en Piling systemen worden voorzien van een nieuwe layout en hardware.

Indrukwekkend te zien was een autonoom project met onbemande machines die zelfstandig hun werk uitvoerden. Voorgeprogrammeerd vanuit een kantoor deden deze machines hun werk zonder tussenkomst van een machinist. Dit gaf wel duidelijk een blik op de toekomst en waar de technologie al toe in staat is.
Interessant was ook de snelle ontwikkeling van ‘Virutal Reality’. SITECH gaat op korte termijn aan de slag met Site Vision waarbij je via een veldboek in het veld op ware grootte door het model kunt lopen. Zeker bij het werken met kabels en leidingen hebben we gezien dat dit een enorm praktische toepassing is.
Uiteraard hebben we nog veel meer nieuws kunnen bekijken, echter zal dit later via onze Control uitgave of via onze website te zien zijn.

Al met al genoeg om naar uit te kijken!

×
Reacties zijn gesloten.
Voor meer informatie bel +31 (0) 4 93 - 68 10 00 of