GMB Crienen heeft eerste graafmachine voorzien van Trimble Earthworks systeem in combinatie met LOADRITE.

LOADRITE laadgewicht beheren met Trimble Earthworks.
De uitdaging voor een goed werkend weegsysteem bij een graafmachine zit voornamelijk in het meten van de dynamische beweging, de sensortechnologie voor de hoekopname is bepalend voor de nauwkeurigheid en werksnelheid van het systeem. Laat dat nou net het sterke punt zijn van het Trimble Earthworks systeem! Door de snelheid en de nauwkeurigheid van de Earthworks sensoren te koppelen aan de reeds aanwezige kennis van LOADRITE systemen zet Trimble de nieuwe standaard op het gebied van weegsystemen in graafmachines.

Een graafmachine welke is voorzien van een Trimble Earthworks GPS systeem kan worden uitgebreid met een bypass op de hef cilinders met bijbehorende druksensoren. Door een LOADRITE App te installeren op het Trimble TD520 scherm kan deze informatie worden omgezet in exacte gevallen. Meten is weten!

Onlangs heeft SITECH het eerste Earthworks systeem in combinatie met LOADRITE opgebouwd op een Hitachi ZX300  van GMB uit Baarlo. Het voordeel voor aannemers is dat zij vaak te maken hebben met het risico dat vrachtwagens op projecten waar geen weegbrug aanwezig is te zwaar beladen worden, met mogelijk hoge boetes tot gevolg. Met het LOADRITE weegsysteem kan dit voorkomen worden, zodat men niet geconfronteerd wordt met onvoorziene kosten. Een te zware vracht kun je voorkomen en een te lichte vracht heeft gevolgen voor het aantal transportbewegingen en dus ook invloed op de kosten en planning.

×
Reacties zijn gesloten.
Voor meer informatie bel +31 (0) 4 93 - 68 10 00 of