Geen 3D model? Geen probleem!

 

Hierboven een mooi voorbeeld van een bassin wat door machinist Michel Janssen, van de firma Gebroeders Aldenzee, zelf is “getekend” ter plaatse op het werk. Op deze locatie was geen 3D tekening beschikbaar waardoor hij zelf met de functie ”aslijnen met profielen“ een 3D model heeft aangemaakt met het GCS900 systeem.

  • Hiervoor is ten eerste een aslijn nodig die de machinist kan meten door met zijn bakpunt de punten aan te raken. Dit kan bijvoorbeeld een bandenlijn, insteek bestaande sloot, zijkant gebouw of piketten zijn. De aslijn kan een rechte lijn zijn van twee punten, maar kan ook opgebouwd zijn uit meerdere punten met bochten of haakse hoeken. Elk gemeten punt kan hierna desgewenst nog handmatig aangepast worden in hoogte en richting.
  • De locatie waar de aslijn is aangemaakt hoeft niet altijd de plek te zijn waar het 3D model gemaakt moet worden. In zo’n geval kun je de aslijn op een andere plek op het werk refereren, deze wordt dan compleet opgeschoven naar de nieuwe locatie, parallel aan de originele lijn.
  • De volgende stap is het aanmaken van het profiel (dwarsdoorsnede). Dit profiel kan aangemaakt worden door bestaande punten aan te raken met de bakpunt, of handmatig punten toe te voegen. Ook hierbij is er bijna geen beperking aan de vorm of aantal punten. De afstanden en percentages tussen de gemeten punten worden aangegeven op het display en zijn ook weer volledig naar eigen wens aan te passen.
  • De laatste stap is om het profiel te koppelen aan de aslijn. De machinist kan zelf kiezen welk punt van het profiel gekoppeld moet worden aan de aslijn, dit kan bijvoorbeeld de teenlijn van sloot of de aslijn van een dakprofiel zijn.

Voor deze functionaliteit is altijd GPS ondersteuning vereist. Enkele praktijkvoorbeelden waarvoor deze optie nog meer gebruikt wordt zijn: terrein op enkel-dubbel afschot, slootverbredingen, dijken, mestsilo’s, parkeerterreinen enzovoort…..

×
Reacties zijn gesloten.
Voor meer informatie bel +31 (0) 4 93 - 68 10 00 of