Galileo en Beidou satellieten bieden u meer mogelijkheden

Het aantal beschikbare satellieten voor GPS systemen op grondverzetmachines en GPS meet en uitzetapparatuur blijft toenemen. Naar alle waarschijnlijkheid zijn uw huidige GPS ontvangers geschikt om de standaard GPS en de Glonass satellieten te ontvangen. De standaard GPS satellieten, van oorsprong gelanceerd vanuit Amerika, waren de eerste volledige satelliet plaatsbepaling systemen. Het stelsel van Glonass satellieten, gelanceerd vanuit Rusland is actief vanaf omstreeks het millennium en wordt vanaf 2010 steeds vaker gebruikt omdat het vanaf toen ook nauwkeurige data is gaan genereren die bij ging dragen aan een beter bereik.

Sinds korte tijd is er nu naast bovenstaande netwerken ook het Galileo en Beidou netwerk beschikbaar. Het Beidou netwerk is gelanceerd vanuit China en het Galileo netwerk betreft het Europese netwerk. Beide netwerken kunnen we nu bij praktisch alle GPS ontvangers geleverd na 2012 optioneel toevoegen.

Welke voordelen bied mij dit dan als gebruiker?

Het is een vraag die we vaak gesteld krijgen. Kort samengevat betekend dit dat u meer satellieten gaat ontvangen. Het gaat u meerwaarde bieden op die plaatsen waar voorheen uw GPS systeem geen of slecht bereik had. Bijvoorbeeld dichtbij bomen of bebouwing. Wanneer we de Galileo en Beidou satellieten toevoegen zien we een beter bereik onder deze omstandigheden.

Uw huidige GPS systeem heeft nu geen bereik meer omdat uw huidige GPS en Glonass satellieten verscholen zitten achter het gebouw of boom waarbij u staat te werken. Bij toevoeging van de Galileo en Beodou satellieten zien we dan toch nog ontvangst aan de andere kant van het gebouw of boom.

De test resultaten zijn positief en we zien een grote verbetering onder slechte omstandigheden waar u voorheen GPS uitval had.

Werkt het systeem dan voortaan altijd onder alle omstandigheden?

Nee dat is niet zo, het is geen alles makende oplossing. Op een gegeven moment komt u te dichtbij het gebouw of onder de boom en stopt het bereik. Echter is het wel zo dat u onder slechte omstandigheden langer door kunt werken en dichter bij gebouwen en bomen kunt werken.

Hoe zit het met correcties?

Naast toevoeging van de Galileo en Beidou satellieten moet ook uw abonnement geschikt zijn om deze te ontvangen. De SITECH-Trimble abonnementen zijn hier standaard van voorzien. Maakt u gebruik van een ander abonnement neem dan contact met ons op of deze Galileo en Beidou satellieten ondersteund.

Praktisch alle GPS ontvangers op machines kan van bovenstaande worden voorzien. Deze kunnen wij u aanbieden voor de speciale investering van € 2.350,- excl. BTW per set ontvangers.

Voor GPS ontvangers voor landmeetkundige apparatuur gelden andere tarieven. Neem contact op met onze accountmanagers om de mogelijkheden voor uw GPS ontvangers door te nemen.

×
Reacties zijn gesloten.
Voor meer informatie bel +31 (0) 4 93 - 68 10 00 of