100e TRIMBLE EARTHWORKS INSTALLATIE

Ongeveer een jaar na de installatie van de eerste Earthworks systemen, heeft SITECH onlangs het 100e Trimble Earthworks systeem geleverd op de Nederlandse markt.

Van den Heuvel Aannemingsbedrijf B.V. uit Heesch is sinds 1956 actief in de bovengrondse en ondergrondse infrastructuur voor water, energie en telecommunicatie. Om de productiviteit, nauwkeurigheid en kwaliteit van de werkzaamheden te vergroten, werd er onlangs besloten om gebruik te maken van het Trimble Earthworks systeem op een Caterpillar 325D met Rototilt.

Marco Bervoets vertelt; “Door het gebruik van het Trimble GPS systeem kunnen we sneller en efficiënter gaan werken. We besparen op uitzetwerk, en de machinist heeft altijd een hoogte en locatie in zijn scherm, zodat de grondwerker er in veel gevallen niet meer bij hoeft te staan. Ze hoeven ook niet meer op elkaar te wachten. Daardoor kunnen we sneller en nauwkeuriger werken, en dit brengt de kwaliteit van ons werk ook op een hoger niveau. Door bestaande kabels en leidingen via KLIC informatie onder ons ontwerp te leggen, maken we tevens een stap op het gebied van veiligheid en proberen we mogelijke schades verder te beperken.”

Voor Van den Heuvel is dit het eerste Trimble Earthworks systeem. Het systeem is onder andere ontwikkeld om een intensieve datakoppeling tussen de machine en het kantoor mogelijk te maken. Zo kan Van den Heuvel een 3D ontwerp op afstand inladen, zonder dat er een uitvoerder met een USB-stick bij de machine hoeft te komen. Daarnaast kan de machinist zelf punten inmeten en dit automatisch terugkoppelen naar het kantoor, zodat deze gegevens meegenomen kunnen worden in een revisie tekening.

Ze hebben er bewust voor gekozen om de rotatiesensor van het Rototilt draaikantelstuk aan te sluiten op het GPS systeem, zodat ze bij iedere positie van de bak, in ieder hoekje en gaatje, een nauwkeurige hoogte hebben.

SITECH Nederland wenst firma Van den Heuvel en machinist Jos Albers veel werkplezier met het Earthworks systeem!

 

 

×
Reacties zijn gesloten.
Voor meer informatie bel +31 (0) 4 93 - 68 10 00 of