SPS986 met tilt-compensatie: vaarwel waterpasbel!

SPS986 met tilt-compensatie: vaarwel waterpasbel!

Onlangs heeft Trimble een aantal nieuwe GPS ontvangers en nieuwe veldboeken op de markt gebracht. Onder andere de unieke SPS986 rover met (optionele) tilt-compensatie.

Door het gebruik van deze tilt compensatie is het mogelijk om schuin te meten en is het niet meer nodig om uw meetstok recht te houden om nauwkeurig een punt te meten. Zo kunt u sneller en nauwkeuriger meten, maar daarnaast kunt u punten meten die zonder tilt-compensatie alleen “verklikt” te meten waren.

Het unieke van deze tilt compensatie zit verscholen in de vernieuwende techniek; wekelijks kalibreren is niet nodig, en door de ingebouwde sensor is het mogelijk om de richting waar te bepalen. Door deze heading functie kan de schuin stand worden gecompenseerd in de juiste richting.

Dit geeft enorme voordelen bij het uitzetten; u kunt nog sneller het uit te zetten punt “prikken” omdat de waterpasbel eigenlijk overbodig is. Ook bij scheefstand is de punt van de meetstok op het punt zoals in het veldboek wordt aangeduid.

Ook het uitvoeren van een grote nulmeting met een voertuig krijgt hierdoor een nieuwe dimensie. De schuin stand van het voortuig en de ontvanger, door spoorvorming of vering van het voertuig, kan hierdoor worden gecompenseerd. Uw nulmeting is hierdoor nog accurater, zodat u in calculatie en werkvoorbereiding kunt beschikken over betrouwbare data.

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs, wij gaan graag met u in gesprek voor de mogelijkheden binnen uw project!

×
Reacties zijn gesloten.
Voor meer informatie bel +31 (0) 4 93 - 68 10 00 of