De productiviteitsverhogende Trimble Grade Control Systemen zijn naar wens en behoefte samen te stellen en kunnen voor elke machine of project worden ingesteld. Conventionele systemen beginnen met een enkel laserontvanger systeem en worden uitgebreid met combinaties van laserontvangers, tasters en sensoren en rotation sensors. Alle onderdelen van de Trimble Grade Control Systemen zijn eenvoudig in gebruik, kunnen snel worden ingesteld en zijn zeer duurzaam, ontwikkeld voor de zware omstandigheden waarin ze worden toegepast.

Toepassingen

 • Egaliseren
  Een uitstekende eerste investering voor aannemers die nog niet eerder met bouwtechnologie hebben gewerkt.Eén laser en laserontvanger worden gebruikt om de hoogte en kanteling van het blad te meten. Om ook de helling van het blad te meten, voegt u nog een laserontvanger of een hellingsensor toe. Een Trimble CB450 of CB460 control box in de cabine levert hoogte en helling controle, zodat u nauwkeuriger en sneller op het juiste niveau kunt profileren.
  Trimble 2D Grade Control kan eenvoudig worden uitgebreid naar een 3D Grade Control Systeem.
  Typen machines: dozers, motorgraders kilvers en levelers
  Gebruikelijke toepassingen: percelen voor huizen- en bedrijfsgebouwen, wegenonderhoud, kassen, bouw van bedrijventerreinen en sportcomplexen.
 • Egaliseren en fijn profileren
  2D Grade Control geeft u de precieze hoogte geleiding die u nodig hebt om nauwe toleranties en een strak afgewerkt oppervlak
  te bereiken.Voor fijn profileren kunnen twee hoeksensoren en een rotatiesensor worden gebruikt om de dwarshelling van het blad te berekenen. Wanneer u daar een laserontvanger of sonic tracer aan toevoegt, hebt u bovendien de mogelijkheid om de hoogte te meten. Een sonic tracer maakt daarnaast het volgen van een gespannen koord, vorige werkgang, of trottoirband en goot mogelijk.
  Typen machines: dozers en motorgraders
  Gebruikelijke toepassingen: wegenbouw, sportvelden, dijken, fiets- en wandelpaden.
 • Graafwerkzaamheden
  Zeer geschikt voor aannemers in het grondverzet die de productiviteit en winstgevendheid van graafwerk willen verbeteren.
  Trimble 2D Grade Control gebruikt hoeksensoren, in combinatie met een laser sensor en platform sensor om de verhoudingen tussen de bovenwagen, giek, arm en
  bak te meten. Dit bepaalt waar het snijmes van de bak zich bevindt, en waar die zouden moeten zijn, om de bestuurder naar de gewenste diepte en helling te leiden.
  Het systeem biedt ook de flexibiliteit om naar een 3D Grade Control System te upgraden.
  Typen machines: graafmachines
  Gebruikelijke toepassingen: woning- en bedrijvenbouw, wegenbouw, dijken, sloten, hellingen, baggeren en waterwegen.

 

Voor meer informatie bel +31 (0) 4 93 - 68 10 00 of